top of page

22 tonnas smaga, arhitekturāla stikla māksla- par rakstu Latvijas Avīzē

Pateicamies arhitektu birojam #SestaisStils un, jo īpaši, arhitektei Vitai Polkovņikovai par to, ka savā projektā, vairākkārt godalgotajā LU Dabaszinātņu Centrā, ir izvēlējušies vietējos dizainerus un māksliniekus, dodot tiem iespēju parādīt savas spējas ne tikai Latvijai, bet arī pasaulei! Latvijas Universitātes jaunuzceltā Dabaszinātņu Fakultāte Torņkalnā jau ieguvusi trīs godalgas, kas norāda uz tās augstvērgo būves kvalitāti un mūsdienīgo dizainu!

Pateicoties Vitai, varēsim lepni nest Latvijas vārdu dizaina pasaulē, jo ar arhitekturālo stikla instalāciju "Dabā" mēs, Latvieši, tehniski un estētiski sasniedzam pasaules līmeni monumentālā stikla mākslā un stāvam blakus tādiem māksliniekiem kā Henrijs Ričardsons, Denijs Leins un Berts Van Loo.

Arhitekte Vita Palkovņikova ir parūpējusies par to, lai jaunais zinību templis ir augstākajā līmenī ne tikai tajā esošo moderno izpētes tehnoloģiju dēļ, bet arī arhitekturāli un dizainiski, jo uzskata, ka būvei ir jārada atbilstoša vide tās lietotājiem. Šāda vide, viņas skatījumā ir ērta un piesātināta ar modernu, pašu Latvijā radītiem, funkcionāliem un tīri estētiskiem dizaina un mākslas elementiem. Šī, arhitektes, filosofija ir attaisnojusies, jo nupat ēka ir tikusi pasludināta par portāla Delfi.lv publikas visiemīļotāko ēku no 16 “Latvijas Arhitektūras Gada Balvas” pusfinālistēm, kā arī saņēmusi atzinību un vienu no četriem finālista diplomiem šajā konkursā, kurā pieteikts bija 51 projekts. Par būves kvalitāti liecina pirmā, 10.martā arhitektu birojam Sestais Stils pasniegtā “Latvijas Būvniecības” godalga par izcilāko jaunuzcelto sabiedrisko ēku.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page